Menu

Защо да избера ESET Endpoint Security

Автор: Теодор, Solution Sales Specialist at Flat Rock

Когато дадено предприятие в България реши да защити своята ИТ инфраструктура, обикновено решението трябва да се вземе от две нива: технически ИТ отдел, който е наясно с предимствата и недостатъците на даден aнтивирус и мениджър (собственик)  на предприятието. Обикновено ИТ отдела избира 2 различни компании, които предлагат сходни решения, подходящи за тяхната ИТ инфраструктура.

Всеки ИТ специалист би желал, инсталирайки aнтивирус, да намали драстично или да премахне всякаква заплаха от вируси, зловреден софтуер, спам и други. По този начин ИТ отделът неутрализира един основен проблем от задължения си, а именно предпазване на цялата ИТ инфраструктура на предприятието, в което работи. Всички знаем колко мащабни и пагубни могат да бъдат последствията при евентуална зараза сред работните станции и сървърите. А и ако нямат наличен Back up (това е още една инвестиция), то тогава работния процес на засегнатото предприятие може да се наруши и това събитие да доведе до огромни загуби.

Никой не иска това. Нито ИТ отдела, нито мениджърите. Затова в България осезаемо се забелязва тенденция към увеличение на инвестициите за ИТ защита. Това е вследствие на разширяване дейността на компаниите, които работят с по-малки компании или с чуждестранни партньори, както и тенденцията на двойно увеличение на вирусните атаки през последната година, в сравнение с предходната. Никой не е напълно защитен и поради тази причина е по-добре да се предприемат мерки за защита, отколкото въобще да не се предприеме нищо.

Статистиката за 2013 година показва, че българските компании инвестират около милиони левове на година за антивирусна защита. Много голяма част от тази сума българските компании са инвестирали в имплементацията на антивирусния продукт от компанията ESET. Продуктът за малки и средни компании се казва ESET Endpoint Security. Съществува и олекотена версия ESET Endpoint Antivirus. В следващите редове бихме желали да Ви дадем малко повече яснота защо този продукт има голям пазарен дял в България и да Ви запознаем с компанията ESET, която е създала този практичен антивирусен софтуер.

ЕSET е ИТ компания специализирана в създаването на антивирусни продукти. Основана в Братислава, Словакия през 1992 година. ESET успява с бързи темпове да актуализира своята дейност и в наши дни е лидер на антивирусен софтуер в Централна и Източна Европа. ESET Antivirus има пазарен дял голям в България. Почти всички държавни учреждения ползват този продукт. Всеки ИТ администратор, който поддържа различни ИТ инфраструктури в България трябва да се сблъска с 2 огромни пречки при имплементиране на най-правилната антивирусна програма.

1. Почти всички предприятия в България използват морално остарели компютри, които за съжаление имат малък ресурс и поради тази причина много от антивирусните програми не могат да бъдат имплементирани. Те са „тромави“, харчат целия наличен ресурс на самата машина и обикновено забавят драстично работата им. ESET Endpoint успява да се наложи на Българския пазар именно поради леката си инсталация и това, че изисква минимални ресурси, за да бъде инсталиран и да работи без да намалява или забавя работата на компютъра.

2. Другата много голяма пречка пред всички предприятия е цената. Най-големите компании за антивирус имплементират продуктите си в Европа, където бюджетът на компаниите е много по-голям, в сравнение с българските компании. За целта алтернатива може да се намери в приложението на ESET Endpoint.

Някой от най-важните положителни характеристики на този продукт са:

Пълна защита на крайните устройства

Може да ограничите използването на различни устройства във Вашата ИТ инфраструктура. Може да забраните използването на външни носители или да спрете различни приложения, които биха застрашили сигурността Ви  и се използват масово от служителите.

Възможност за управление на софтуера от разстояние.

Това улеснява всеки ИТ администратор, който може да управлява всички работни станции, дори и да не е локализиран там, където е инсталиран антивирусът. Това улеснение е много важно в днешни дни и дава много свобода на потребителите.

ESET Endpoint дава възможност за записи, отчети и различни уведомления

Всеки клиент може да наблюдава мрежата и данните за натоварване на сървъра. Това е възможно и когато не се намирате в офиса или предприятието. Уведомленията могат да бъдат степенувани по важност.

Едно от положителните качества на ЕSET, което не бива да бъде пренебрегвано е възможността за поддръжка на продукта. Обикновено клиентите не обръщат внимание на тази услуга, но когато дойде момент, в който те имат нужда от съвет и ако са използвали продукт, който няма поддръжка в България нещата се усложняват. ESET са помислили за това и са създали своя мрежа за поддръжка на територията на България. Клиентите могат да се свържат с оторизирани техници и да бъдат обслужени в най-кратки срокове.

Всички гореспоменати предпоставки са доказателство за сигурност и надеждност. А какво повече би желал даден потребител, ИТ администратор или мениджър от една антивирусна програма. С пазарен дял, с история и с постоянно подобрение, ESЕТ с право успява да си извоюва мястото на най-използвания антивирусен софтуер в България.

За повече информация относно ESET и как да се сдобиете с лицензи за Вашата фирма, можете да се обадите на 052 988 992 или 0888 677 446.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Share:

Referral posts