Menu

Стажантска програма .NET – Запознайте се с Дари

Всички знаем, че началните стъпки в кариерното развитие са най-трудни, а практическият опит, в реална работна среда, допринася с една допълнителна щриха към научените знания в университета. Това ни вдъхнови и мотивира да проведем стажантска програма в сферата на .NET програмирането, в която бяха включени трима млади компютърни ентусиасти.

Стажът приключи успешно, като през тези 6 седмици те положиха множество усилия, придобиха нови знания, обогатиха екипа ни с различните си качества, изпълниха задачите си и ни впечатлиха със своите финални презентации.

Запознайте се отблизо с Дари, която сподели своите впечатления за програмата, както и повече за пътят, който я е довел до програмирането.

1. Разкажи ни малко повече за себе си. Представи ни се накратко.

Казвам се Дариана Стефанова Велкова и съм на 23 години. Родом съм от град Сливен, където завърших езикова гимназия с немски и английски език. Образованието ми продължи с придобиване на  бакалавърска степен в Икономически университет- гр.Варна.

2. Какво те насочи към програмирането?

Още през ученическите си години усещах интерес по време на часовете по „Информатика“, когато учихме Паскал. Баща ми ме насърчи да започна уроци и пожела да създам сайт за семейния ни бизнес. Никога не приемах програмирането като осъзната страст, дори смятам, че то избра мен, а не аз него. Това беше така, докато не ми се наложи да избера с какво да се занимавам и да изучавам занапред. Тогава ми изникна в съзнанието, че програмирането е моето призвание и избрах специалност „Информатика“ в Икономически университет- гр.Варна. От този момент нататък, ясно осъзнах за себе си, че това е професията, с която желая да се развивам и която чувствам като нещо свое.

3. Как научи за стажантската програмата на Flat Rock Technology и какво те мотивира да кандидатстваш?

Попаднах на  стажа в сайт за обяви и ме заинтригува задачата, която представляваше създаване на ракета. Погледнах заданието и разбрах, че мога да се справя с него, това ме мотивира и насърчи. В продължение на няколко дни размишлявах над задачата и оптимизирах решението си, докато не я изпратих. Освен това, имам познати и приятели, които са част от екипа на Flat Rock Technology и ми препоръчаха компанията. Бях уверена, че това би било добро продължение на обучението ми.

4. Като участник в програмата, какви са твоите впечатления от времето ти прекарано в нашия екип?

Много се радвам за прекараното време в компанията. Атмосферата е много приятна, срещнах се с много позитивни и лъчезарни хора, които винаги бяха готови да ми помогнат. Само за месец и половина приех всеки един от тях като част от семейството ми. Самата стажанска програма ми даде много, защото .Net  е технологията, с която желая да се развивам. Получих много знания и напътствия, до които не бих имала достъп, ако се обучавах сама. Да работиш рамо до рамо с хора, чиито опит е много голям, е огромно богатство. Считам, че те ми предоставиха добър старт, за да продължавам да се занимавам с това, което най-много харесвам.

5. Кое е най-важното нещо, което научи по време на 6-седмичната програма?

Най-важното нещо е да бъдеш отборен играч и да се научиш да работиш в екип. В нашата професия винаги изскачат проблеми и колкото и да се стараеш, и да си добър в това, което правиш, е добре да знаеш, че има на кого да разчиташ. Днес имам проблем аз, а утре ти, така че трябва да работим заедно като екип и да си помагаме един на друг. Докоснах се до среда, която ме обогати много, както личностно, така и професионално.

(Visited 204 times, 1 visits today)

Share:

Referral posts